ÄTSTÖRT en antologi om ätstörningar, fett, mat och makt.

ÄTSTÖRT
Marilyn Wann på UCLA: ”Fighting Fat Fear During the War on ‘Obesity’”

Den 26 oktober 1993 hände två riktigt dåliga saker för Marilyn Wann. Personen hon dejtar berättar om sin genans inför att presentera henne för kompisar för att hon är fet. Dessutom får hon också nej vid ansökan om en hälsoförsäkring av Blue Cross California av just samma skäl.

Dessa händelser blir en vändpunkt. Fram till den dagen har hon kämpat med att bli accepterad och uppskattad trots sin kroppsstorlek. Nu är det dags att börja tala om den behandling hon och många med henne mötts av på grund av sin kroppsstorlek. Dagen efter har hon börjat arbetet med vad som kommer bli zinet Fat!So? Ett namn hon väljer i syfte att ta tillbaka ordet fet, ett ord hon bestämmer sig för att börja identifiera sig med.

Marilyn Wann har spelat en stor roll för den nordamerikanska fettaktivismen. Hennes erfarenheter är en fantastisk ingång för den som är intresserad av rörelsen. I våras talade hon på UCLAs Center for the study of Women under rubriken ”Fighting Fat Fear During the War on ”Obesity’”. Föreläsningen ligger i sin helhet på YouTube.

Twitter
 • Bloggen Judy K utlyser tävling med Ätstört som pris!
  http://t.co/waq16nXg
  2011/11/07 14:48
 • "Antologin som helhet förmedlar ilska och stridslystenhet. En vilja att fortsätta störa, beröra och förändra":
  http://t.co/RqRi8WWW
  2011/10/17 15:01
 • Kul! RT @isprinsen: Skriver i @fempers om Ätstört @kroppochatande
  http://t.co/RyN4OLBc
  2011/10/15 08:45
 • boken sålde visst slut under bokmässan men fler böcker ska ha kommit ner för bara några timmar sedan. Att så många velat läsa - fantastiskt!
  2011/09/24 02:09
 • snart kommer boken, vi räknar dagarna! Under tiden kan du läsa intervjuer, skribenternas presentationer, tack m.m. på
  http://t.co/TEegr9x
  2011/08/23 10:43