ÄTSTÖRT en antologi om ätstörningar, fett, mat och makt.

ÄTSTÖRT
Hört talas om Sqfett?

Ätstört har bett Annika som är en av personerna bakom Sqfett berätta mer!

- Sqfett är ett försök att kombinera svett med queer, feminism, fettaktivism och transaktivism. Idén till Sqfett kom upp när vi talade om att vi ville hitta ett sätt att träna utan att få samhällets kroppsideal nedtryckta i halsen samt svettas ihop utan att riskera att bli könade eller objektifierade. Träning har, även inom feminismen, blivit ett laddat ämne som lätt kopplas samman med normativa kroppsideal. Gymindustrin har tagit patent på träning och alternativet blir stillasittande och en kropp som inte orkar lika mycket. Vi vill tillåta våra kroppar att dansa, hoppa och svettas till bra musik, men vi vill göra det tillsammans med andra queers, feminister och fettaktivister och vi vill göra det i ett safe space. Vi vill även kombinera svettaktiviteter med diskussionsforum som tar upp ämnen som fett, kropp, makt, feminism etc. då vi anser att det behövs en diskussion om detta i relation till svett. Då detta rum ännu inte finns tänker vi själva skapa det. Våra kroppar mår bra av att svettas och när våra kroppar mår bra kan vi använda dem till aktivism.

- Då vi är oerhört seriösa med detta och vill att Sqfett ska bli ordentligt från början så kommer vi först kicka igång när vi har samlat våra styrkor lite mer (hittat lokal, sätt att administrera etc.), vilket vi ämnar vara klara med detta inom 50 dagar, då vår första svettaktivitet kommer äga rum. Fram till dess kan ni följa oss på vår Sqfett-blogg samt vår gilla-sida på Facebook, så håll utkik där om ni vill följa våra planer och tankar om Sqfett. Kom med och hjälp oss att ta tillbaka svettet!

Twitter
 • Bloggen Judy K utlyser tävling med Ätstört som pris!
  http://t.co/waq16nXg
  2011/11/07 14:48
 • "Antologin som helhet förmedlar ilska och stridslystenhet. En vilja att fortsätta störa, beröra och förändra":
  http://t.co/RqRi8WWW
  2011/10/17 15:01
 • Kul! RT @isprinsen: Skriver i @fempers om Ätstört @kroppochatande
  http://t.co/RyN4OLBc
  2011/10/15 08:45
 • boken sålde visst slut under bokmässan men fler böcker ska ha kommit ner för bara några timmar sedan. Att så många velat läsa - fantastiskt!
  2011/09/24 02:09
 • snart kommer boken, vi räknar dagarna! Under tiden kan du läsa intervjuer, skribenternas presentationer, tack m.m. på
  http://t.co/TEegr9x
  2011/08/23 10:43