ÄTSTÖRT en antologi om ätstörningar, fett, mat och makt.

ÄTSTÖRT
Fortsättningen är påbörjad!
Den efterlängtade boken Ätstört som kom i slutet av september 2011 blev en succé på många sätt. Den sålde slut två gånger på bok- och bibliotekmässan i Göteborg, fick mycket beröm i krönikor och recensioner och författarna blev inbjudna till att delta i många samtal och workshops. Den härligaste reaktionen var förstås den från andra ätstörda, bantare, fetton och misfits som kände igen sig i vad som skrivits i boken och började berätta om sina tankar, spinna vidare på trådar vi lagt ut och började nätverka med varandra. Det började konspireras för att skapa nya feta, kroppspolitiska rörelser. På facebook växte Fat:Up och FÄ(r) feta ätstörda revolutionärer startades som grupp för att rymma det växande intresset. Vi märkte behovet av att fortsätta att göra boken, att den tryckta bara kan vara ett första steg mot något större som vi vet bubblar i flera dagböcker, skrivböcker, bloggar och hårddiskar i närheten av oss.

Vi gjorde en del till bokens sajt som heter skriv själv! och här finns nu det första fortsättningsalstret att läsa. Texten heter En (o)möjlig kamp mot “det sjuka” och är skriven av Annika Lindberg. Vill du skriva något själv eller har du något gammalt undangömt som du vill dela med dig av? Skicka det till oss och bli en del av Ätstört på kroppochatande.se!
Twitter
 • Bloggen Judy K utlyser tävling med Ätstört som pris!
  http://t.co/waq16nXg
  2011/11/07 14:48
 • "Antologin som helhet förmedlar ilska och stridslystenhet. En vilja att fortsätta störa, beröra och förändra":
  http://t.co/RqRi8WWW
  2011/10/17 15:01
 • Kul! RT @isprinsen: Skriver i @fempers om Ätstört @kroppochatande
  http://t.co/RyN4OLBc
  2011/10/15 08:45
 • boken sålde visst slut under bokmässan men fler böcker ska ha kommit ner för bara några timmar sedan. Att så många velat läsa - fantastiskt!
  2011/09/24 02:09
 • snart kommer boken, vi räknar dagarna! Under tiden kan du läsa intervjuer, skribenternas presentationer, tack m.m. på
  http://t.co/TEegr9x
  2011/08/23 10:43