ÄTSTÖRT en antologi om ätstörningar, fett, mat och makt.

ÄTSTÖRT
Förenar oss är just vad vi gör

Kort rapport från Bok-och biblioteksmässan i Göteborg av Mika Nielsen

I torsdags kom ETC:s Ätstört. En antologi om ätstörningar, fett, mat och makt. Från antologin var vi tio personer på plats under Bok- och biblioteksmässan i Göteborg som började samma dag och slutade idag. Vi stod i montern och pratade med intresserade, läste ur våra bidrag och pratade om fett och ätstörningar. I fredagskväll ringde Martin Halldin från förlaget. Böckerna hade sålt slut under mässans andra dag. Fler böcker var därför på väg ner med kvällståget.

Hanna Hannes Hård och Maria Andersson Vogel som båda bloggar om bland annat feminism och ätstörningar, pratade igår utifrån det aktivistsamtal som de genomfört för boken tillsammans med Susanna Petersdotter. Många kom och lyssnade. Idag var jag och Lotti Törnors inbjudna för att diskutera fettaktivism i Bangs, Ottars och Kom ut!s monter. Hon läste ett kort smakprov ur sitt bidrag ”Fettaktivistisk agenda” som handlar både om ett fettfobiskt samhälle och behovet av en aktivism som gör motstånd mot det. Och! Igår sålde de nya böckerna också slut.

Samtidigt går mailen varm med diskussioner mellan de medverkande om vilka andra rum som vi planerar att fortsätta att prata om frågorna i. Nya kontakter har också etablerats. Vi har fått inbjudningar till deltagande på andra håll.

Mina tankar går till Judy Freespirit och Sara Fishmans The Fat Liberation Manifesto från 1973 där en av de avslutande meningarna i texten är skriven med versaler; ”FAT PEOPLE OF THE WORLD, UNITE!” För förenar oss är just vad vi gör. Vill du vara med? Hör av dig!

Fulltext >>

Twitter
 • Bloggen Judy K utlyser tävling med Ätstört som pris!
  http://t.co/waq16nXg
  2011/11/07 14:48
 • "Antologin som helhet förmedlar ilska och stridslystenhet. En vilja att fortsätta störa, beröra och förändra":
  http://t.co/RqRi8WWW
  2011/10/17 15:01
 • Kul! RT @isprinsen: Skriver i @fempers om Ätstört @kroppochatande
  http://t.co/RyN4OLBc
  2011/10/15 08:45
 • boken sålde visst slut under bokmässan men fler böcker ska ha kommit ner för bara några timmar sedan. Att så många velat läsa - fantastiskt!
  2011/09/24 02:09
 • snart kommer boken, vi räknar dagarna! Under tiden kan du läsa intervjuer, skribenternas presentationer, tack m.m. på
  http://t.co/TEegr9x
  2011/08/23 10:43